Sök:
Priser i: 
På svenska In English

 

Om Himlarum och mig

Bakgrund

Jag heter Ann-Helen Lehmann, är utbildad dekormålare och bor och arbetar i pittoreska skärgårdsstaden Trosa, 7 mil söder om Stockholm.

År 2004 startade jag och Anna-Lena Ljunggren företaget Skärgården Antik & Dekor som var en verkstad för möbelmåleri där kunder kunde lämna in möbler för målning. I lokalen hade vi även försäljning av kuriosa och lite antikviteter. Parallellt tog jag uppdrag inom interiörmåleri i privathem, sjukhus, skolor osv.

Anna-Lena älskade shabby chic-stilen så vi gick mer och mer över till att måla vitt och ”antikbehandlat”. När hon slutade efter 1,5 år var jag helt ”såld” på stilen och beslutade mig för att satsa helhjärtat på den nischen. I och med det kom också vändningen – ”alla” vill ha sina möbler vitmålade och "shabby chic-stilen" slog igenom.

I december 2007 bytte jag namn till Himlarum och har sedan dess fortsatt med samma koncept. I samband med det slutade jag ta emot uppdrag och målar numera bara egna alster till försäljning.

Förutom webbutiken, min blogg och FB-sida har jag alltså min måleriverkstad i Trosa industriområde. Jag har många gånger tänkt skaffa en vacker butikslokal i centrum men jag har svårt att slita mig från min kära ruffiga "barack"! Fördelarna är dessutom fler än nackdelarna. Det är lätt att hitta hit, man kan parkera precis utanför och det är lätt att lasta och lossa.
(Och så har jag en helt fantastisk hyresvärd!)

Nej, jag stannar här i mitt Himlarum!
Och allt du ser i webbutiken kan du komma hit och handla om du vill. Jag har öppet tisd-fred kl 12-18 och lörd kl 11-14. Utöver de tiderna är du varmt välkommen hit närsomhelst bara du ringer innan. 

Inriktning & stil

Handmålade möbler i shabby chic och lantlig stil, ofta med franska texter eller annan unik dekor. 

Countrystyle, vintage, - den romantiska stil som en del kallar för ”den dansk-franska lantstilen”.
Säljer även lite inredningsprylar, antikt, kuriosa, vintage, retro etc.

Verksta´n

Jag köper in begagnade och antika möbler på auktioner, loppisar, på annonser, på Blocket etc och renoverar, målar och dekorerar dem. Jag utför också olika uppdrag inom interiörmåleri (väggmålningar) i den mån jag hinner. Jag arbetar gärna med gamla måleritekniker såsom illusionsmålning, marmorering, ådringsmålning, grisaillemålning (skuggmålning), m m.

Webshoppen

Startade 13 nov 2008.

Bloggen

Startade 27 juli 2008.
Klicka för Himlarums blogg

Sök
 
Himlarum, Industrigatan 14, 619 33 Trosa, Mobiltefon: 070-261 52 23    Mejla Himlarum!